Az utazás részletei

VenToura Travel szervezésében újabb kiscsoportos (maximum 15 fő) utazás indul a szépséges Grúziába. Az út során végég maximális odafigyelést kapnak az utasok, magyar idegenvezető segíti, hogy valóban felejthetetlen élményben legyen része mindenkinek. Az utat teljes ellátással kínáljuk.

Időpont: 2020. március 16-21. (hétfő – szombat)

A részvételi díj tartalmazza:
– Magyar nyelvű idegenvezetést
– Szállást 3 éjszakára a Hotel Roma*** szálláshelyen, Kutaisiben, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobás szobákban
– Reggelit, ebédet és vacsorát
– A felsorolt látványosságok belépőjegyeit
– 2 db 0,5 literes ásványvizet naponta
– Transzfert kisbusszal az érkezéstől a hazautazásig Grúziában
– Repülőjegyet oda-vissza a Wizzair menetrend szerinti járatával, max. 20 kg súlyú feladott poggyásszal

A részvételi díj nem tartalmazza:
– Repülőtéri parkolás Budapesten: 5.400 Ft/személyautó/6 nap
– Reptéri illetéket: 35.000 Ft/fő
– Transzfert a Liszt Ferenc repülőtérre
– A szálláshely egyéb szolgáltatásait
– Útlemondási biztosítást és baleset-,betegség-és poggyászbiztosítást

További fontos információk:
– találkozó: Budapest, Liszt Ferenc Repülőtér, 2B terminál, 21.00-kor
– repülő indul: 23.55-kor (érkezik helyi idő szerint: 5:55-kor)
– visszautazás Kutaisiből: helyi idő szerint 7.00-kor (érkezik 7.15-kor magyar idő szerint)
– Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézitáskát (40 x 30 x 20 cm) vihetnek, a feladott poggyász maximális súlya: 20 kg.

Az út ára, teljes ellátással, magyar idegenvezetővel, maximális odafigyeléssel: 240.000 forint/fő (legalább 12 fő jelentkezése esetén)

További részletek, és megrendelés: itt!
Érdeklődni lehet: +3694312972

Részletes program:

1. nap:

Elutazás Budapestről 23:45-kor a WizzAir menetrend szerinti járatával Kutaisibe.

2. nap:

Csoport fogadása a Kutaisi Nemzetközi Repülőtéren.
Városnézés grúzai fővárosában, és második legnagyobb városában, Kutaisiben. Séta az óvárosban, nagy élmény lesz a Bagrati székesegyház, ahonnan mesés panoráma tárul a városra.

Az óváros megtekintését követően ebéd egy helyi étteremben, majd a keleti bazárt és a botanikus kertet keresi fel a csoport, ahol egy hatalmas tölgy belsejében látható kis kápolna is megtalálható. Ellátogatunk a Gelati Monostorhoz is.

Gelati után meglátogatjuk Motsametát, melyet a Tskaltsitela folyó ölel körül, csodás, mély szurdokok és kék szikla hegyek közepette, elhelyezkedése miatt elérhetetlen volt a múltban. A Mostameta név jelentése mártírok helye, és e helyszín rengeteg legendának ad helyet. Ezután visszautazunk Kutaisibe és megvacsorázunk, majd elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap:

Reggelit követően Batumi és környéke felfedezésére indul a csoport. Batumi Grúzia dél-nyugati részében fekszik, a Fekete-tenger partján,  a környék egyben az ország egyik legszebb része. A folyamatosan változó árnyalatú tengervíz, a pálmafákkal és teaültetvényekkel szegélyezett part és a háttérben az erdőkkel borított hegyek magukkal ragadják a látogatókat. Első megállónk Batumi, ahol megtekintésre kerül a Szent Miklós katedrális, a Piazza, a kikötő, a világítótorony, Ali és Nino szobra (egy 7 méteres magasságú, folyamatosan mozgó szobor, amely egy nőt és egy férfit ábrázol), a tengerparti sétány és a mecset is.

Ezt követően jön az ebéd, jellegzetes helyi ételekkel. Ebédet követően Batumi Delfináriumába utazunk. A Delfináriumot 1975-ben nyitották meg és ebben az időben ez volt az egyetlen ilyen jellegű intézmény az egykori szovjet területen. A világ legnagyobb delfináriumai közé tartozik. Következő úti célunk Grúzia legrégibb erődje lesz, amely Batumitól kb. 15 km-re fekszik és mintegy 4,5 hektáron terül el, Gonióban. Az erőd története több ezer évről mesél. Kis pihenő, szabadidő, majd vacsora egy batumi étteremben. Visszautazunk szálláshelyünkre.

4. nap:

Reggeli után a Sataplia Természetvédelmi Területre utazunk, ahol több tucat 120 millió éves, fosszilis dinoszaurusz lábnyomot láthatunk (jól láthatóan, védőépületben), valamint egy látványosan megvilágított, 300 méter hosszú barlangot egy kis földalatti folyóval. Az övezet sűrű, szubtrópusi Colchic erdővel borított, és számos kilátóval rendelkezik. Ebéd, majd Prométheusz barlangjához utazunk, amely Tskhaltubo város közelében található, 20 km-re Kutaisitól, Imereti régióban, az ország nyugati részén.

A nap lezárásaként a Tskaltubo fürdőközpontot, azaz Sztálin egykori fürdőjét keressük fel,ahol lehetőségünk lesz megtekinteni a volt Szovjetunió legjobb fürdőkomplexumát, fantasztikus építészetével és parkjaival. Igény esetén lehetőség lesz a hely szolgáltatásainak, mint a masszázs és a relaxáló kezelések kipróbálására is. Vacsoránk a mai napon egy borkóstolóval egybekötött grúz kulináris túra lesz, amelynek során megtanuljuk, hogyan készítsünk Mtsvadit és Khachapurit. Ezután visszautazunk a szálláshelyre.

5. nap:

Reggeli után igazán látványos grúz területeken visz majd az utunk. Utazásunk során Nyugat-Grúzia számos erődjét és ősi templomát is láthatjuk, amely mesés természeti képpel párosul. Elsőként a Gordi-kanyonhoz utazunk, amelynek kialakítására az elmúlt években sok pénzt áldoztak: jól kiépített, fából készült, részben lépcsős fa utakon és hidakon haladva járhatjuk be a szurdok völgyét, lenyűgöző látványban részesítve minket. A séta során vízesések, panorámapontok is fokozzák a hatást. A víz, amely itt található, tiszta forrásvíz, s a természet érintetlen ereje meglátszik a buja növényzeten is. Itt zúg a Kaukázus legnagyobb vízesése, a Kinchka vízesés is. Szurdoktúránkat követően elfogyasztjuk tradicionális grúz ebédünket. Ezután Grúzia legnagyobb szurdoka, a Martvili Canyon kerül megtekintésre. A Martvili Canyon valóban Grúzia egyik legragyogóbb helyszíne, egyedülálló természeti kincsekkel övezve. A helyszínen megannyi vízesés és égszínkék víz található. Csónakot kölcsönzünk, és felejthetetlen utazásra indulunk a magas sziklák között. Végül Salkhinoban megtekintésre kerül Dadiani nyári rezidenciája, bepillantást nyerünk a grúz hagyományokba is.

Grúziával való ismerkedésünk utolsó programjaként mi is részt veszünk egy ilyen jellegű vacsorán egy tipikus grúz étteremben, amelynek során megtapasztalhatjuk, mennyire komolyan veszik a grúzok a „a vendég Isten ajándéka”-elvet. A záróestet követően transzfer a reptérre, majd hazautazás.

6. nap:

Hazaérkezés Budapestre a WizzAir menetrend szerinti járatával.